Eerste hulp bij het managen van je studie, onderzoek en de rest van je leven

Studeren, afstuderen en promoveren zijn zonder meer een intensieve tijden van nadenken, twijfelen, aanpakken, uitproberen, vastzitten en weer loskomen.

Ze vinden vrijwel altijd plaats in een periode waarin ook andere zaken en mensen om aandacht vragen. En je loopt vast en zeker een keer of twee helemaal vast met je vakken of je onderzoek. Het scheelt al als je weet dat dat erbij hoort. Het scheelt nog veel meer als Your Soulman er is als klankbord en eventueel voor het geven van richting en advies.

Your Soulman kan je helpen in vrijwel alle fasen van je studie, scriptie of promotie in de Sociale Wetenschappen; van inhoudelijk sparren over een goed theoretische kader, via coaching om vertrouwen en overzicht te bewaren tijdens je studie, tot aan tekstredactie van je uiteindelijke werk.

Jij kiest waar en wanneer je behoefte hebt aan hulp.

Wat biedt Your Soulman jou?

     Mental coach

  • Ik kan met je sparren over een interessante en goede vraagstelling voor je onderzoek. Niet elke vraag is geschikt voor wetenschappelijk onderzoek, niet elke vraag is relevant. Je hebt de kans om de wereld een beetje beter of in ieder geval duidelijker te maken. Grijp die kans en bestudeer iets dat je echt interesseert en dat er echt toe doet.
  • Ik kan je helpen om overzicht te bewaren – overzicht in je studie, maar ook overzicht in alle andere belangrijke dingen in je leven.
  • Ik kan je helpen om door te gaan als het echt moeilijk wordt. Maar ik kan je ook helpen om realistisch te blijven. Soms moet je een onzalige route verlaten, pijnlijke keuzes maken in of rond je afstuderen, en heel soms moet je een tijdje afstand nemen van alles waar je mee bezig bent. Your Soulman helpt je om weloverwogen keuzes te maken, of dat nu gaat om je onderzoek of om alles wat er daarbuiten ook nog aan de hand is.
  • Your Soulman kan luisteren naar je plannen en wilde ideeën, en helpen om er een methodologisch verantwoorde studie van te maken. Het formuleren van hypothesen is niet altijd even gemakkelijk. Your Soulman heeft er heel veel ervaring in en kan je helpen. Maar hij verzint de uiteindelijke hypothesen niet voor je – dat doe jij.

     Schrijfcoach

  • Ik kan je helpen om scherp na te denken over wat je wilt zeggen in je scriptie. Scherp formuleren en schrijven kan pas als je scherp hebt nagedacht. Het logisch en consistent structuren van je gedachten is een hele opgave. Your Soulman helpt en hij kan je ook helpen om je tekst, zoals het theoretisch kader, goed en scherp op te bouwen. Het is misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van je hele betoog.
  • Ik kan helpen om logische en valide conclusies te trekken uit je studie.
  • Your Soulman kan je bij alle onderdelen van je scriptie helpen om je teksten helder en to the point te krijgen.

     Tekstredactie

  • Your Soulman is een zeer ervaren redacteur en kan je hele scriptie, of desgewenst delen daarvan, corrigeren op spellings- en stijlfouten in het Nederlands of Engels.
  • Ofschoon het schrijven conform APA of soortgelijke normen jouw eigen verantwoordelijkheid is (jij krijgt er punten voor), kan ik aangeven waar je de mist in gaat zodat je die fouten zelf kunt verbeteren.

Wat doe ik niet?

Ik ga geen teksten voor je schrijven, ook niet gedeeltelijk. Jij bent degene die moet laten zien dat je in staat bent om een wetenschappelijke studie volledig uit te voeren en erover te rapporteren volgens de regels die daarvoor gelden.

Om diezelfde reden zal ik geen statistiek of ander rekenwerk voor je uitvoeren of controleren. Voor dat laatste heb je een scriptiebegeleider aan de instelling waar je studeert of promoveert.